Mitt bästa år!

Nya huset - vårt hem

Publicerad 2012-08-12 18:35:47 i Inredning,

  

Rummet innaför hallen med vedförvaring i gamla trälådor som tillhört Skomakaren som bott och verkat i huset. Kaminen står framför den framknackade murstocken, avskalat och vackert.

  

Här är lilla hallen ovanför trappan upp. Micke lade flera timmar av sin lediga söndag på att ta bort gips, puts och gammalt tidningspapper från väggen. Han hittade också fina väggplankor som ska målas vita.

 

     

Hallen på nedervåningen var mörk och murrig när vi flyttade in. Där satt orange pizzeria-fusktegel som vi målade vit. Hängaren satt i källaren och den 100-åriga dörren bakom köpte vi för många år sedan på en återvinningsverkstad. Jag sprang på den söta cykelsadeln i trä på second hand och den får agera sittplats vid skopåtagning för de minsta. Tänk vilka vackra plankväggar det finns bakom flera lager av tapet och masonit!

   

Lite bilder från kökets matplats. Givetvis finns det röd duk med vita prickar i mitt lantkök!!! Matchar också med plåtburkar och brödkorg med samma mönster.


Så ser det ut här hemma. Vi är inte klara men det är en bit på väg!!!

Första veckan avklarad

Publicerad 2012-08-12 18:00:41 i Familjen,

Och den gick riktigt bra på det nya jobbet. Träffat många härliga kollegor och underbara barn. Detta kommer att bli bra, det känns redan nu!!!

Jag och Madde tog en långpromenad nu i eftermiddags medans våra barn lekte hemma hos dem. Solen sken och vi fick mycket diskuterat! Om man ska få till en förändring måste man göra den själv, ingen annan kan ju göra den åt en! Jag tror att vi sådde några små tankefrön idag minsann.

Igår hade vi finbesök som bestod utav min granna kusin och hennes familj. Vi bjöd på mammas kycklinggryta (receptet kom från min mamma) med ris, vitlöksbröd, smarrig sallad och dressing. Vi hade planerat in fruktsallad och glass men det var bara barnen som orkade efterrätt. Vi drack vår istället ;)

Jag hade bestämt mig för att inte tala om att jag har ledgångsreumatism på mitt jobb. Du vet, slippa de där medömkande blickarna och alla "åh vad tråkigt"-kommentarerna. Det är rätt skönt att få vara som alla andra... Men eftersom jag måste iväg på provtagningar, röntgen och till reumatologen är det inte så lätt att förklara bort all frånvaro. Under dagen måste jag lägga upp benen en stund för att avlasta min onda tassar och då vill jag absolut inte betraktas som LAT!!! Så det var bara att berätta... Mina kollegor tog det bra och det var bara att hojta om jag behövde byta tider så att det passade med mina besök överallt. Skönt, nu är det gjort!

Får väl se till att njuta av resten av kvällen innan det slår om till ny vecka!

Anna-mys!

Publicerad 2012-08-01 20:35:05 i Familjen,

Idag var det dax! Äntligen kunde vi synka våra liv och få till en date - jag och min Anna. Vi pratade, snackade, skvallrade och myste hela eftermiddagen. Tack för sällskapet, kära vän!

Skulle egentligen tränat idag med har fått ont i vänster övre del av bröstkorgen...inflammation eller nåt. Vi tog en kvällspromenad istället, hela härliga familjen. Skönt det med!

Igår fyllde min mormor år och en stor del av släkten träffades för att fira henne. Hugo lekte med sin kompis Lucas som är 8 dagar yngre och de trivdes riktigt bra ihop! Kul att träffa alla igen!

Ha nu en skön kväll allihop. Mat-Tina på TV och ett glas vitt till det. Jag har det inte så illa minsann!

Om

Min profilbild

Malin

Mitt liv är nog som de flestas. Vardag, familjeliv och en strävan att få ihop det berömda livspusslet. Ledgångsreumatism, tre underbara barn och en värdefull make är annat som finns i mitt liv. Jag har bestämt att varje år ska vara mitt bästa år. Så det så!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela